Beleidsmedewerker

Omschrijving

Wie zijn wij?
Woonplus Schiedam is een woningcorporatie die volop in beweging is. Wij bieden betaalbare en goede woningen aan kwetsbare Schiedammers, die zich moeilijk redden op de woningmarkt. Wij leveren een bijdrage aan het welzijn van de bewoners en zetten ons in voor een goede, veilige en sociale woonomgeving. Werken bij Woonplus Schiedam is werken bij een organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een organisatie die écht bijdraagt aan de vitaliteit van Schiedam.

De komende jaren willen we onze doelen bereiken met nieuw elan en een scherp oog voor de wereld om ons heen. Daarbij willen we meer samenwerken, toegankelijker zijn en een stuk zichtbaarder zijn dan voorheen. Onze nieuwe Beleidsmedewerker krijgt hierin een belangrijke rol.

De functie
Als beleidsmedewerker breng je de vraag van onze doelgroepen in beeld. Dit doe je zowel kwantitatief als kwalitatief. Met jouw vertaling van het doelgroepenbeleid naar kaders en uitgangspunten stellen wij onze streefportefeuille op en waar nodig bij. Nieuwe wet- en regelgeving weet je goed te doorgronden en een plek te geven binnen ons beleid en onze werkwijze. Net als de Governancecode. Ook het proces voor het actualiseren van de referentiekwaliteit is jouw verantwoordelijkheid. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan het formuleren van datapunten voor het opstellen van ons woon- en huurbeleid.

Als beleidsmedewerker ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van facet beleid, zoals huurbeleid, aan- en verkoopbeleid en wonen & zorg. Marktanalyses en consultatie bij stakeholders en netwerkpartners, je draait er je hand niet voor om. Je voelt je thuis in de rol van vertegenwoordiger van Woonplus bij verschillende netwerk en branche organisaties en neemt hier actief aan deel. Ook heb je regelmatig overleg met de huurdersorganisatie en de gemeente over beleidszaken en de prestatieafspraken. Voor veel beleidszaken geldt dat je ze samen met collega’s en/of externe partijen oppakt. Daarbij is het belangrijk dat je collega’s gevraagd en ongevraagd adviseert en stimuleert.

Vereisten

Jouw profiel
Jij bent onze ideale kandidaat als je belangstelling hebt voor volkshuisvesting en maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast heb je een duidelijke visie hoe je verschillende trends en ontwikkelingen, middels scenarioplanning, kan vertalen naar beleid. Je bent in staat om een goede probleemanalyse te formuleren en bent innovatief en kwaliteitsgericht. Met jouw analytisch vermogen is een heldere koers uitstippelen een fluitje van een cent. Je houdt van samenwerken en weet de mensen om je heen te inspireren en te motiveren. Maar bovenal ben je iemand die onze luiken durft open te gooien en Woonplus Schiedam goed en fris op de kaart kan zetten.

Daarnaast vragen we:

  • WO-werk- en denkniveau;
  • Kennis en ervaring in de volkshuisvesting;
  • Kennis en ervaring met strategische beleidsontwikkeling;
  • Ervaring met implementeren van beleid;
  • Kennis en ervaring met marktonderzoek;
  • Kennis van wet- en regelgeving.


Wat bieden wij?
Bij Woonplus Schiedam zijn jouw vernieuwende ideeën heel erg welkom. In de fase waarin onze organisatie zich bevindt, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan onze nieuwe, hoge ambities.

Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst (36 uur per week) voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid zetten we die na afloop graag om in een contract voor onbepaalde tijd.

Verder kun je rekenen op:

  • Salaris conform de cao Woondiensten, functieschaal K (€4.141 - €5.597). Inschaling afhankelijk van relevante kennis en ervaring.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget.
  • Een laptop en een telefoon.
  • Een fijne organisatie met enthousiaste en betrokken medewerkers.

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Eline Busser, Manager Strategie en Portfolio, via 010 - 20 45 100. Wil je eerst meer weten over Woonplus Schiedam? Kijk dan op www.woonplus.nl.

Goed om te weten
Wie in dienst treedt bij Woonplus, dient een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) te kunnen overleggen. Ook kan het zijn dat we je middels een assessment nog wat beter willen leren kennen. Het is dus mogelijk dat dit onderdeel uitmaakt van je sollicitatietraject.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.