Contractmanager

Omschrijving

Wie zijn wij?

Woonplus Schiedam is een woningcorporatie die volop in beweging is. We bieden betaalbare en goede woningen aan Schiedammers én we leveren een bijdrage aan het welzijn van onze bewoners. Dit doen we door ons in te zetten voor een goede, veilige en sociale woonomgeving. Bij Woonplus Schiedam hebben we hart voor onze huurders. We voelen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en maken die ook waar. Daardoor dragen we écht bij aan de vitaliteit van Schiedam.

Wij staan voor een investeringsopgave van €700 mln tot 2030, en richten ons op de verduurzaming van de woningen. Voor Woonplus ontstaan er vanuit die ambities elke dag nieuwe uitdagingen, vraagstukken en business cases.

Onze nieuwbouwopgave biedt prachtige kansen. We krijgen de kans om te bouwen aan meer gemengde wijken waar mensen ongeacht hun achtergrond, leeftijd of inkomen met elkaar kunnen samenleven. Én we kunnen daardoor 800 extra sociale huurwoningen voor senioren realiseren. In wijken waar het aandeel sociale woningen te hoog is, gaan woningen verdwijnen. In andere wijken bouwen we woningen bij. Zo verspreiden we ons bezit beter over de stad, met fijnere buurten als resultaat.

Twee derde van onze woningvoorraad heeft wel toekomstwaarde, maar moet in 2050 CO2-neutraal zijn. We zetten daarbij primair in op het gasloos maken van onze woningen middels een warmtenet. Deze werkzaamheden combineren we met gerichte maatregelen tijdens noodzakelijk onderhoud zoals na-isolatie. Daarnaast gaan we onze woningen voor het elektriciteitsgebruik voorzien van groene stroom.

De functie

Onze contractmanager is verantwoordelijk voor het opstellen van duidelijke contractafspraken en voor het bewaken en besturen van deze afspraken. Indien gewenst kan hij ondersteunen bij de implementatie. Hierbij werkt hij nauw samen met de contracteigenaren, inkopers en contractbeheerder.

Deze contracten worden intern en extern geëvalueerd, waarbij ‘Goed Opdrachtgeverschap’ en de klanttevredenheid van interne en externe betrokkenen een rol speelt. De contractmanager heeft een belangrijke rol in de totstandkoming van vernieuwende samenwerkingsvormen. Je adviseert de contracteigenaar over mogelijke contractwijzigingen, voert deze door en bewaakt de daaruit voortvloeiende administratieve en uitvoerende aspecten.

Je zorgt voor een correcte vastlegging van contracten en alle contract gerelateerde communicatie en je geeft gevraagd en ongevraagd input bij inkoopprocessen. En bent mede uitvoerder van de ontwikkelingsagenda van de inkoop- en contractmanagementfunctie.

De contractmanager wordt inhoudelijk en administratief ondersteund door de contractbeheerder.

Daarbij werk je graag en op een prettige manier samen met je collega’s, verlies je het belang van onze huurders nooit uit het oog en toon je een grote verantwoordelijkheid.

Vereisten

Jouw profiel

Je bent zichtbaar in de organisatie en een goede gesprekspartner. Je interne en externe klantgerichtheid is groot. Dankzij jouw organisatiesensitiviteit in combinatie met jouw resultaatgerichtheid ben je van grote waarde voor Woonplus.

Daarnaast vragen we:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar werkervaring
 • Kennis van en ervaring met inkoop-en contractmanagement beleid en processen
 • Kennis van contracten en contractvorming
 • Relevante product- en markt kennis
 • Rennis en ervaring met gespreksvoering

Wat bieden wij?

Bij Woonplus Schiedam zijn jouw vernieuwende ideeën heel erg welkom. In de fase waarin onze organisatie zich bevindt, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan onze nieuwe, hoge ambities. Samen met je collega’s krijg je de kans om mee te bouwen aan het goed opdrachtgeverschap van Woonplus .

Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst (36 uur per week) voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid zetten we die na afloop graag om in een contract voor onbepaalde tijd.

Verder kun je rekenen op:

 • Salaris conform de cao Woondiensten, functieschaal J (€3.969 - €5.361). Inschaling afhankelijk van relevante kennis en ervaring
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget
 • Een laptop en mobiele telefoon
 • Een sportvergoeding ter waarde van € 240,- per jaar
 • Een fijne organisatie met enthousiaste, betrokken medewerkers en leuk werk waarin je het verschil kunt maken.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nico de Vos, Manager Onderhoud en Ontwikkeling, via 010 – 204 53 17 .Wil je eerst meer weten over Woonplus Schiedam? Kijk dan op www.woonplus.nl.

Goed om te weten

Wie in dienst treedt bij Woonplus, dient een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.