Coördinator sturingsinformatie

Omschrijving

Wie zijn wij?

Woonplus Schiedam is een woningcorporatie die volop in beweging is. Wij bieden betaalbare en goede woningen aan kwetsbare Schiedammers, die zich moeilijk redden op de woningmarkt. Wij leveren een bijdrage aan het welzijn van de bewoners en zetten ons in voor een goede, veilige en sociale woonomgeving. Werken bij Woonplus Schiedam is werken bij een organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een organisatie die écht bijdraagt aan de vitaliteit van Schiedam.

De komende jaren willen we onze doelen bereiken met nieuw elan en een scherp oog voor de wereld om ons heen. Daarbij willen we meer samenwerken, toegankelijker zijn en een stuk zichtbaarder zijn dan voorheen. Onze nieuwe Coördinator Sturingsinformatie krijgt hierin een belangrijke rol.

De functie

Als Coördinator Sturingsinformatie ben je verantwoordelijk voor de opzet van een complete structuur voor onze informatievoorziening. Hiertoe behoren ook een rapportagemethode en het leveren van adequate sturingsinformatie. Je gebruikt hierbij de beleidsachtbaan als ordeningsprincipe.
Je zorgt ervoor dat de PDCA-cyclus goed op deze opzet toe te passen is. Dat betekent dat per organisatieonderdeel helder moet zijn wat de doelen zijn, welke resultaten er worden behaald, in hoeverre deze resultaten aan de doelen bijdragen en welke verbetermaatregelen er genomen worden.
Zowel bij het opzetten als in de dagelijkse uitvoering besteed je aandacht aan de verdere ontwikkeling van onze digitalisering. Hierbij weet je de (interne) klantvraag helder te vertalen, de externe mogelijkheden goed te benutten en verlies je de AVG-regels nooit uit het oog.

Het is jouw taak ons systeem van informatievoorziening en sturingsinformatie steeds verder te verbeteren. Daarom is ook de systematiek jaarlijks onderwerp van evaluatie. Kan het efficiënter en innovatiever? Je neemt in deze evaluatie van nature het voortouw.
Als coördinator stuur je drie personen functioneel aan. Onze business intelligence specialist, de netwerk/systeembeheerder en de functioneel beheerder. Waar het de ICT-omgeving van Woonplus betreft, ben je voor externe partijen het aanspreekpunt. Tot slot ben je ook nadrukkelijk betrokken bij de inrichting van het risicomanagement en het beheersysteem van onze organisatie.

Vereisten

Jouw profiel
Jij bent onze ideale kandidaat als je een grote belangstelling voor vastgoed en stadsontwikkeling combineert met een duidelijke visie op sturingsinformatie. Je bent kritisch, durft door te vragen, kan goed luisteren en staat stevig in je schoenen. Met jouw analytisch vermogen ben je in staat een heldere koers uit te stippelen. Je houdt van samenwerken en weet de mensen om je heen te inspireren en te motiveren.

Daarnaast vragen we:

  • WO-werk- en denkniveau (bijvoorbeeld een studie Communicatie en Marketing);
  • Kennis van en ervaring op het terrein van informatisering en automatisering;
  • Inzicht in bedrijfsprocessen, databeheer en ontsluiting van data voor informatievoorziening; 
  • Kennis van en ervaring met sturingsprocessen en het opstellen van periodieke sturingsinformatie;
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving;
  • Tenminste twee jaar relevante werkervaring.


Wat bieden wij?
Bij Woonplus Schiedam zijn jouw vernieuwende ideeën heel erg welkom. In de fase waarin onze organisatie zich bevindt, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan onze nieuwe, hoge ambities.

Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst (36 uur per week) voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid zetten we die na afloop graag om in een contract voor onbepaalde tijd.

Verder kun je rekenen op:

  • Salaris conform de cao Woondiensten, functieschaal L (€4.466 - €6.205). Inschaling afhankelijk van relevante kennis en ervaring.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget.
  • Een laptop en een telefoon
  • Een fijne organisatie met enthousiaste en betrokken medewerkers.


Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Roel Giezen, interim Manager Financiën en informatie, via 010 - 20 45 100. Wil je eerst meer weten over Woonplus Schiedam? Kijk dan op www.woonplus.nl.


Goed om te weten
Wie in dienst treedt bij Woonplus, dient een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) te kunnen overleggen. Ook kan het zijn dat we je middels een assessment nog wat beter willen leren kennen. Het is dus mogelijk dat dit onderdeel uitmaakt van je sollicitatietraject.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.