HR adviseur

Omschrijving

Wie zijn wij?

Woonplus Schiedam is een woningcorporatie die volop in beweging is. We bieden betaalbare en goede woningen aan Schiedammers en zetten ons met hart en ziel in voor onze bewoners. De maatschappelijke verantwoordelijkheid die we voelen is groot. Daarom werken we met ruim 100 collega’s dagelijks aan een goede, veilige en sociale woonomgeving. Een intensievere samenwerking met gemeente en zorgpartners, een betere toegankelijkheid en grotere zichtbaarheid voor onze huurders staan daarbij de komende jaren voorop.

Daarnaast investeren we de komende jaren ruim € 500 mln. in verduurzaming, betaalbaarheid en een toekomstbestendige woningportefeuille. Zo bereiden we op dit moment als een van de eersten in Nederland een hele wijk voor op de aansluiting op het warmtenet. Tegelijkertijd veranderen we steeds meer in een moderne, data gedreven organisatie.

Onze nieuwe koers en ambities hebben in 2021 ook geleid tot een vernieuwing van onze organisatie. Sinds september 2021 werken we in een andere formatie en op een andere manier. Als HR adviseur kun jij aan de verdere ontwikkeling van ons ‘nieuwe Woonplus’ een belangrijke bijdrage leveren. Jouw vernieuwende ideeën zijn daarbij van harte welkom.

De functie

Woonplus heeft één HR adviseur. Dat betekent dat je veel vrijheid krijgt om je functie te vormen zoals jij dat wilt. Uiteraard kun je rekenen op administratieve ondersteuning, maar verder ben je van A tot Z betrokken bij het personeelsbeleid. Je werkt rechtstreeks samen met het managementteam in een platte organisatie. Dat maakt dat jouw vernieuwende ideeën nooit lang op de plank hoeven liggen. Wat je vandaag bedenkt, kun je morgen bespreken. Dat initiatief en die voortvarendheid is ook precies wat we in je zoeken.

Het is jouw taak om in de huidige krappe arbeidsmarkt de mensen te vinden die passen bij onze nieuwe organisatie. Hiervoor neem je stevige ervaring, creativiteit en ondernemingszin mee. Je krijgt alle ruimte om op dit vlak samen te werken met andere organisaties en projecten op te zetten. Ook durf je hierbij te experimenteren.

Je bent een prikkelende gesprekspartner voor management en leidinggevenden waar het aankomt op het verder ontwikkelen van onze nieuwe organisatie. Je hebt duidelijke ideeën over hoe we onze cultuur en processen verder kunnen brengen. Waar het kan neem je werk uit handen, maar de verantwoordelijkheid weet je daar te laten waar hij hoort.

In jouw rol weet je de dynamiek van de huidige maatschappij goed te vertalen naar een lange termijn personeelsplanning en flexibele inzet van personele capaciteit. Verder ben je onder andere verantwoordelijk voor het arbobeleid, het jaarlijkse medewerkers tevredenheidsonderzoek en zit je samen met de directeur aan tafel bij de OR.

Vereisten

Jouw profiel

Je bent een HR-professional met ruime ervaring in het vak. Je bent toegankelijk, energiek en een graag geziene collega. Medewerkers vinden het fijn bij je binnen te stappen en voelen zich bij jou op hun gemak. Je kunt goed luisteren en weet de juiste balans te vinden tussen emotie en zakelijkheid. Je komt met oplossingen en weet te begeleiden waar nodig. Nieuwe collega’s werven in de huidige arbeidsmarkt vind je geen lastige taak. Integendeel. Je krijgt er juist energie van om nieuwe wegen te ontdekken en successen te boeken. Tegelijkertijd ben je je bewust van het belang van het behouden van de mensen die we hebben. Hoe maken we Woonplus een nog fijnere werkgever? Je hebt hier een duidelijke visie op waar je je graag hard voor maakt.

Wat bieden wij?

Wij bieden een fulltime arbeidsovereenkomst (bij voorkeur 36 uur per week maar 32 uur is bespreekbaar)

Verder kun je rekenen op:

  • Salaris conform de cao Woondiensten, functieschaal J (€3.969 - €5.361 excl. vakantiegeld). Inschaling afhankelijk van relevante kennis en ervaring.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget.
  • Een laptop en mobiele telefoon.
  • Een sportvergoeding ter waarde van € 240,- per jaar.
  • Een fijne organisatie met enthousiaste, betrokken medewerkers en leuk werk waarin je het verschil kunt maken.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kim Nieuwpoort, HR adviseur a.i., via 010 - 20 45 400. Wil je eerst meer weten over Woonplus Schiedam? Kijk dan op www.woonplus.nl.

Goed om te weten

  • Wie in dienst treedt bij Woonplus, dient een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.
  • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Interne kandidaten krijgen voorrang binnen de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.