Leefbaarheidsregisseur

Omschrijving

Wie zijn wij?

Woonplus Schiedam is een woningcorporatie die volop in beweging is. Wij bieden betaalbare en goede woningen aan kwetsbare Schiedammers, die zich moeilijk redden op de woningmarkt. Wij leveren een bijdrage aan het welzijn van de bewoners en zetten ons in voor een goede, veilige en sociale woonomgeving. Werken bij Woonplus Schiedam is werken bij een organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een organisatie die écht bijdraagt aan de vitaliteit van Schiedam.

De komende jaren willen we onze doelen bereiken met nieuw elan en een scherp oog voor de wereld om ons heen. Daarbij willen we meer samenwerken, toegankelijker zijn en een stuk zichtbaarder zijn dan voorheen. Onze nieuwe Leefbaarheidsregisseur krijgt hierin een belangrijke rol.

De functie

Als leefbaarheidsregisseur maak je onderdeel uit van onze afdeling Wonen (twee gebiedsteams). Samen met je collega’s werk je hard aan het verbeteren van de dienstverlening aan onze huurders. Dat doe je onder andere door onze zichtbaarheid in de wijk te vergroten en je de komende jaren proactief op te stellen. Hiervoor ga je op zoek naar meer samenwerking met onze huurders en andere partners in de wijk.

Het is jouw taak om de leefbaarheid in de wijk te stimuleren. Hiervoor werk je veelvuldig samen met (keten)partners. Je weet wie je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen en bouwt met plezier je eigen netwerk op. Ook geef je vorm aan bewonersparticipatie. Dit doe je met de nodige creativiteit en vooral met veel gevoel voor wat er bij onze bewoners leeft. Daardoor weet je succesvolle buurtprojecten te initiëren en invulling te geven aan nieuwe vormen van digitale participatie.

Als leefbaarheidsregisseur signaleer je overlastsituaties en andere leefbaarheidsproblemen. Je pakt vooral de complexe problematiek op. Is er sprake van multi-problematiek? Dan speel je die door aan je collega regisseur preventie. Huurachterstanden behoren ook tot jouw terrein. Als iemand huurachterstand heeft, neem jij als eerste contact op. Je zorgt ervoor dat je de problematiek snel helder hebt en bent in staat tot het bieden van maatwerk. Verder vertegenwoordig je Woonplus, en dus onze huurders, bij een deel van de jaarlijkse VvE vergaderingen.

De komende jaren gaan we een aantal mooie, maar ingrijpende gebiedsontwikkelingen aan. Ook hierin heeft de leefbaarheidsregisseur een belangrijke taak. Binnen de projectteams ben jij verantwoordelijk voor de bewonersbegeleiding. Je begeleidt huurders wanneer er sprake is van herhuisvesting, maar ook wanneer er renovatie in bewoonde staat wordt uitgevoerd.

Vereisten

Jouw profiel

Jij bent onze ideale kandidaat als je echt vanuit onze huurders weet te denken. Zijn ze eigenlijk wel gebaat bij onze bestaande regels en procedures? Je trekt aan de bel als je vindt dat we dingen beter kunnen doen. En je doet dat op een opbouwende manier. Want klagen zit niet in jouw systeem. Als je denkt dat iets anders moet, draag je ook direct ideeën aan. Niet alleen je collega’s weet je hierin te enthousiasmeren. Ook je netwerkpartners overtuig je ervan dat ze samen met jou buiten de bestaande kaders moeten denken.

Je hebt een brede belangstelling voor mensen en hoe hun leefsituatie en gedrag met elkaar samenhangen. Je bent mondeling vaardig, stabiel en heel toegankelijk. Mensen voelen zich bij jou op hun gemak. Tegelijkertijd ben je doortastend en ga je confrontaties als die nodig zijn niet uit de weg.

Daarnaast vragen we:

  • HBO-werk- en denkniveau;
  • Kennis en ervaring op het gebied van participatie;
  • Kennis en ervaring op het gebied van leefbaarheid;
  • Kennis van de sociale kaart;
  • Ervaring met bewonersbegeleiding bij renovatie en herhuisvesting.


Wat bieden wij?

Bij Woonplus Schiedam zijn jouw vernieuwende ideeën heel erg welkom. In de fase waarin onze organisatie zich bevindt, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan onze nieuwe, hoge ambities.

Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst (36 uur per week) voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid zetten we die na afloop graag om in een contract voor onbepaalde tijd.
Verder kun je rekenen op:

  • Salaris conform de cao Woondiensten, functieschaal H (€3.230 - €3.979). Inschaling afhankelijk van relevante kennis en ervaring.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget.
  • Een laptop en een telefoon.
  • Een fijne organisatie met enthousiaste en betrokken medewerkers.


Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Patricia Kouwen of Sigrid Kapsenberg, Gebiedsmanager, via 010 - 20 45 100 .

Wil je eerst meer weten over Woonplus Schiedam? Kijk dan op www.woonplus.nl.


Goed om te weten

Wie in dienst treedt bij Woonplus, dient een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) te kunnen overleggen. Ook kan het zijn dat we je middels een assessment nog wat beter willen leren kennen. Het is dus mogelijk dat dit onderdeel uitmaakt van je sollicitatietraject.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.