Projectleider Gebiedsteam (2)

Omschrijving

Wie zijn wij?

Woonplus Schiedam is een woningcorporatie die volop in beweging is. We bieden betaalbare en goede woningen aan Schiedammers én we leveren een bijdrage aan het welzijn van onze bewoners. Dit doen we door ons in te zetten voor een goede, veilige en sociale woonomgeving. Bij Woonplus Schiedam hebben we hart voor onze huurders. We voelen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en maken die ook waar. Daardoor dragen we écht bij aan de vitaliteit van Schiedam.

Wij staan voor een investeringsopgave van €700 mln tot 2030, en richten ons op de verduurzaming van de woningen. Voor Woonplus ontstaan er vanuit die ambities elke dag nieuwe uitdagingen, vraagstukken en business cases.

Onze nieuwbouwopgave biedt prachtige kansen. We krijgen de kans om te bouwen aan meer gemengde wijken waar mensen ongeacht hun achtergrond, leeftijd of inkomen met elkaar kunnen samenleven. Én we kunnen daardoor 800 extra sociale huurwoningen voor senioren realiseren. In wijken waar het aandeel sociale woningen te hoog is, gaan woningen verdwijnen. In andere wijken bouwen we woningen bij. Zo verspreiden we ons bezit beter over de stad, met fijnere buurten als resultaat.

Twee derde van onze woningvoorraad heeft wel toekomstwaarde, maar moet in 2050 CO2-neutraal zijn. We zetten daarbij primair in op het gasloos maken van onze woningen middels een warmtenet. Deze werkzaamheden combineren we met gerichte maatregelen tijdens noodzakelijk onderhoud zoals na-isolatie. Daarnaast gaan we onze woningen voor het elektriciteitsgebruik voorzien van groene stroom.

De functie

Als Projectleider Gebiedsteam ben je verantwoordelijk voor het voeren van de regie van diverse projecten binnen jouw aandachtsgebied (wijken).

Je bent de verbindende schakel tussen de strategische opgave en de operatie. En natuurlijk doe je dit vanuit het belang van de bewoners. De functie richt zich met name op de aandachtsgebieden projecten en beleid.

Projecten

De projecten waarvoor je verantwoordelijk bent zijn divers. Dit kan zijn het (tijdelijk) uitverhuizen bij sloop- en nieuwbouw- en renovatieprojecten. Je stelt hiervoor beheer-, project- en communicatieplannen op. Deze communicatie is zowel schriftelijk als het organiseren van bijeenkomsten voor in- en externe belanghebbenden omtrent het vergroten van begrip en draagvlak. Je onderhoudt nauw contact met de opdrachtgever en vertegenwoordigt Woonplus in externe overleggen in een maatschappelijk netwerk op tactisch (beleids)niveau. Het kunnen ook interne projecten zijn waar je verantwoordelijk voor bent of Wonen in vertegenwoordigt. Denk daarbij aan de jaarlijkse huurverhoging, toewijzingsbeleid of het aanpassen van het Stedelijk Sociaal Plan.

Je ontwikkelt producten en diensten en bent actief in het onderhouden en uitbreiden van een goed netwerk en van de huidige klantrelaties. Je bent verantwoordelijk voor de evaluatie van projecten en initieert verbetervoorstellen voor de inrichting en uitvoering van het projectmanagement.

Beleid

Je ondersteunt bij de vertaling van, implementatie en borging van bestaand en nieuw beleid.

Je duidt en analyseert relevante in- en externe ontwikkelingen voor Wonen en rapporteert en analyseert resultaten van projecten en doorgevoerd beleid.

Vereisten

Jouw profiel

Onze ideale kandidaat heeft HBO/WO werk- en denkniveau en heeft ruime kennis van en ervaring met project-en procesmanagement en beleidsontwikkeling, gerelateerd aan de woningmarkt en/of volkshuisvesting. Je beheerst de Nederlandse taal en hebt ervaring met communicatie richting bewoners (onze klant). Je bent omgevings-en organisatiebewust, je neemt initiatief om dat wat je signaleert op te pakken al dan niet door samen te werken met andere afdelingen of externe partijen.

Wat bieden wij?

Werken in en aan een leuk, gezellig team waar plezier en verantwoordelijkheid hand in hand gaan.

Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid zetten we deze overeenkomst graag om in een contract voor onbepaalde tijd.

Verder kun je rekenen op:

• Salaris conform de cao Woondiensten, functieschaal I (€ 3.716 - € 4.887). Inschaling afhankelijk van relevante kennis en ervaring.

• Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget.

• Een laptop en mobiele telefoon.

• Een sportvergoeding ter waarde van € 240,- per jaar.

• Een fijne organisatie met enthousiaste, betrokken medewerkers en leuk werk waarin je het verschil kunt maken.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Patricia Kouwen, via 010 – 20.45.100.

Wil je eerst meer weten over Woonplus Schiedam? Kijk dan op www.woonplus.nl.

Goed om te weten: Wie in dienst treedt bij Woonplus, moet een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) kunnen overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.