Overslaan naar content

Projectontwikkelaar

Op locatie

Functieomschrijving

Wie zijn wij?

Woonplus Schiedam is een woningcorporatie die volop in beweging is. We bieden betaalbare en goede woningen aan Schiedammers én we leveren een bijdrage aan het welzijn van onze bewoners. Dit doen we door ons in te zetten voor een goede, veilige en sociale woonomgeving. Bij Woonplus Schiedam hebben we hart voor onze huurders. We voelen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en maken die ook waar. Daardoor dragen we écht bij aan de vitaliteit van Schiedam.


Als woningcorporatie staan we voor een investeringsopgave van €700 mln tot 2030. Daarbij richten we ons zowel op het toevoegen van nieuwe woningen als het verduurzamen en vernieuwen van onze bestaande woningen. Vanuit die ambities ontstaan er elke dag nieuwe uitdagingen, vraagstukken en mooie business cases.


De functie
Bij Woonplus ga je aan de slag met grote ruimtelijke investeringsopgaven. Hierbij kun je denken aan het (her)ontwikkelen van locaties of complexe verduurzamingsprojecten. Als projectontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor het opzetten, voorbereiden en in uitvoering geven van deze projecten. Verduurzaming, renovatie of nieuwbouw. Je houdt van de afwisseling en bent overal in thuis. Je bent opdrachtgever van onze interne en externe projectpartners en stuurt het planteam aan.

Daarbij stuur je op en adviseer je over kwaliteitskaders, financiële kaders en financiële gevolgen van projecten. Ook zorg je voor de benodigde besluitvormingsdocumenten en verantwoordingsdocumentatie.

Waar het projectmanagement betreft, ben je samen met je collega projectmanagers verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van onze werkprocessen. Ook pak je een actieve rol in het realiseren van onze organisatiedoelstellingen. Daarbij werk je graag en op een prettige manier samen met je collega’s, verlies je het belang van onze huurders nooit uit het oog en toon je een grote verantwoordelijkheid.

Vereisten

Jouw profiel
Je verbindt graag mensen en blinkt daar ook in uit. In een team functioneer je het best. Niks zo mooi als samen met een team naar een resultaat toewerken. Mensen kennen je als een stevige persoonlijkheid en een goede gesprekspartner. Je neemt dan ook graag initiatieven en weet hoe je de juiste mensen enthousiasmeert voor je plannen.

Omgaan met soms tegenstrijdige belangen kun je goed. Bestuurlijke en politieke belangen, huurdersbelangen, je weet hoe je ze moet samenbrengen. Dat komt omdat je goed kunt onderhandelen, integrale adviezen kunt schrijven en heldere doelen kunt formuleren.

Daarnaast vragen we:

 • HBO / WO-werk- en denkniveau.
 • Kennis en ervaring van bouwkunde en duurzaamheid. 
 • Kennis en ervaring van projectmanagement. 
 • Kennis van en ervaring met scenario’s bedenken en opstellen. 
 • Ervaring met ketensamenwerking


Wat bieden wij?

Bij Woonplus Schiedam zijn jouw vernieuwende ideeën heel erg welkom. In de fase waarin onze organisatie zich bevindt, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan onze nieuwe, hoge ambities. Samen met je collega’s krijg je de kans om mee te bouwen aan een professioneler Woonplus.

Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst (36 uur per week) voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid zetten we die na afloop graag om in een contract voor onbepaalde tijd.

Verder kun je rekenen op:

 • Salaris conform de cao Woondiensten, functieschaal K (€4.804 - €6.493). Inschaling afhankelijk van relevante kennis en ervaring.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Een sportvergoeding ter waarde van € 240,- per jaar.
 • Eindejaarsuitkering van 2%.
 • Een fijne organisatie met enthousiaste, betrokken medewerkers en leuk werk waarin je het verschil kunt maken.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nico de Vos, Manager Onderhoud en Ontwikkeling, via 010 - 20 45 100. Wil je eerst meer weten over Woonplus Schiedam? Kijk dan op www.woonplus.nl.

Goed om te weten

Wie in dienst treedt bij Woonplus, dient een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Op locatie

of