Overslaan naar content

Regisseur (schuld) preventie

Op locatie

Functieomschrijving

Regisseur (Schuld) Preventie


Wie zijn wij?
Woonplus Schiedam is een woningcorporatie die volop in beweging is. Wij bieden betaalbare en goede woningen aan kwetsbare Schiedammers, die zich moeilijk redden op de woningmarkt. Wij leveren een bijdrage aan het welzijn van de bewoners en zetten ons in voor een goede, veilige en sociale woonomgeving. Werken bij Woonplus Schiedam is werken bij een organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een organisatie die écht bijdraagt aan de vitaliteit van Schiedam.

De komende jaren willen we onze doelen bereiken met nieuw elan en een scherp oog voor de wereld om ons heen. Daarbij willen we meer samenwerken, toegankelijker zijn en een stuk zichtbaarder zijn dan voorheen. Onze Regisseur Preventie heeft hierin een belangrijke rol.


De functie

Als woningcorporatie hebben wij te maken met huurders die het financieel niet altijd gemakkelijk hebben. Is er sprake van langdurige betalingsachterstand? Dan is dit niet zelden het gevolg van een veel bredere problematiek. In zulke situaties komt onze Regisseur Preventie in beeld. Je gaat met deze huurders in gesprek over een passende betalingsregeling. En je gaat verder, door ze te begeleiden naar gespecialiseerde ketenpartners. Samen probeer je huisuitzettingen te voorkomen. Sociaal incasseren noemen we dat.

Enerzijds moet de huur betaald worden en anderzijds wil je huisuitzettingen voorkomen. Je weet daarbij onderscheid te maken tussen klanten die niet kunnen en klanten die niet willen. Ook is jouw werk altijd maatwerk. Je beseft heel goed hoe kwetsbaar mensen zijn en je bent er goed in om buiten de gestelde kaders te kijken. Met alleen het oplossen van bestaande problemen neem je geen genoegen. Je probeert uiteindelijk altijd de sociale weerbaarheid van de klant te vergroten, zodat problemen zich in de toekomst niet opnieuw aandienen. Om dat te bereiken onderhoud je intensief contact met de zorg- en welzijnsorganisaties en ben je makkelijk aanspreekbaar voor de klant.
Als Regisseur Preventie maak je onderdeel uit van een van onze twee gebiedsteams. Je werkt nauw samen met drie andere Regisseurs Preventie en vier Leefbaarheidsregisseurs.

Vereisten

Jouw profiel

Jij bent onze ideale kandidaat als je echt vanuit onze huurders weet te denken. Zijn ze eigenlijk wel gebaat bij onze bestaande regels en procedures? Je trekt aan de bel als je vindt dat we dingen beter kunnen doen. En je doet dat op een opbouwende manier. Want klagen zit niet in jouw systeem. Als je denkt dat iets anders moet, draag je ook direct ideeën aan. Niet alleen je collega’s weet je hierin te enthousiasmeren. Ook je netwerkpartners overtuig je ervan dat ze samen met jou buiten de bestaande kaders moeten denken.

Je hebt een brede belangstelling voor mensen en hoe hun leefsituatie en gedrag met elkaar samenhangen. Onderscheid maken tussen klanten die niet willen en klanten die niet kunnen, is jou meer dan toevertrouwd. Je bent mondeling vaardig, stabiel en heel toegankelijk. Mensen voelen zich bij jou op hun gemak. Tegelijkertijd ben je doortastend en ga je confrontaties als die nodig zijn niet uit de weg.

Daarnaast vragen we:

  • Een afgeronde (vierjarige) HBO-opleiding;
  • Kennis en ervaring op het gebied van conflicthantering en mediation;
  • Kennis van de sociale kaart
  • Tenminste vijf jaar werkervaring met (maatschappelijke) begeleidingstrajecten en/ of schuldhulpverlening

Houd jij je op dit moment vooral bezig met de financiële kant van incasso en zou je graag een stuk socialer aan de slag willen? Ook dan nodig we je van harte uit om te reageren.Wat bieden wij?

Bij Woonplus Schiedam zijn jouw vernieuwende ideeën heel erg welkom. In de fase waarin onze organisatie zich bevindt, kun je een belangrijke bijdrage leveren aan onze nieuwe, hoge ambities. Wij bieden een tijdelijke arbeidsovereenkomst (36 uur per week) voor de duur van 1 jaar. Bij wederzijdse tevredenheid zetten we die na afloop graag om in een contract voor onbepaalde tijd.

Verder kun je rekenen op:

  • Salaris conform de cao Woondiensten, functieschaal H (€3.748 - €4.727). Inschaling afhankelijk van relevante kennis en ervaring.
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met een persoonlijk budget.
  • Een laptop en een telefoon.
  • Een sportvergoeding ter waarde van € 240,- per jaar.
  • Eindejaarsuitkering van 2%.
  • Een fijne organisatie met enthousiaste en betrokken medewerkers.

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Patricia Kouwen, Gebiedsmanager, via 010 - 20 45 119 . Wil je eerst meer weten over Woonplus Schiedam? Klik dan hier.

Goed om te weten

Wie in dienst treedt bij Woonplus, dient een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) te kunnen overleggen. Ook kan het zijn dat we je middels een assessment nog wat beter willen leren kennen. Het is dus mogelijk dat dit onderdeel uitmaakt van je sollicitatietraject.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Op locatie

of