VvE beheerder

Omschrijving

Je functie

Als VvE beheerder ben je het eerste aanspreekpunt voor de leden en besturen van de VvE’s. Je bent een belangrijke speler in het beheer van de VvE’s. Je bent verantwoordelijk voor afwikkeling van gemaakte afspraken, actiepunten uit vergaderingen en het naleven van de akte en het reglement van splitsing in het algemeen. In dat proces weet je de juiste collega’s en relaties aan te spreken en kun je delegeren, zonder de verantwoordelijkheid uit handen te geven.

Je onderhoudt contacten met (groot-)eigenaren, leveranciers en relaties. Je organiseert en woont de vergaderingen van eigenaars bij en maakt de vergaderstukken die benodigd zijn. Tijdens deze vergaderingen licht je de (jaar-) stukken toe en in veel gevallen zit je ook de vergadering voor. Als VvE beheerder weet je in elk klantcontact een goede balans te vinden tussen zakelijkheid en empathie voor de klant. Je bent in staat om, ook in het drukke vergaderseizoen, oog te houden voor lopende zaken. Je kunt snel schakelen en ziet het belang in van het afhandelen van actiepunten, ook in drukke periodes.

Vereisten

Je profiel

Je beschikt over hbo werk- en denkniveau, aangevuld met relevante werkervaring. Je hebt kennis van appartementsrecht en splitsingen van woongebouwen of bent bereid deze kennis in korte tijd op te doen. Vanzelfsprekend zul je hierin door ons worden gefaciliteerd. Daarnaast ben je iemand die zelfstandig kan werken en ben je administratief en taalkundig sterk. Je bent een kei in het plannen van werkzaamheden. Dat je, zowel mondeling als schriftelijk, communicatief sterk bent is van groot belang. Tijdens de vergaderseizoenen (februari t/m juni en oktober t/m december) ben je erop ingesteld dat de meeste vergaderingen in de avond plaatsvinden. Je weet de belangen van onze klanten op waarde in te schatten. Je bent in staat om op een zakelijke manier te communiceren, maar weet als geen ander dat tact en empathie van groot belang zijn om een goede relatie op te bouwen. Datzelfde geldt ook voor de omgang met de collega’s. Je collega’s zijn belangrijk en je kunt goed werken in een ruimte met meerdere mensen. Je weet op positieve wijze de verbinding te zoeken, hierbij te vertrouwen op je eigen kracht. Ervaring met geautomatiseerde bedrijfsprocessen is een vereiste. Kennis van de beheersoftware Twinq is een pré, maar geen vereiste.


Wat biedt Woonplus VvE Beheer B.V.?

Allereerst een uitdagende functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Deze functie is indicatief ingedeeld in schaal I (€ 3.523,- tot € 4.633,-), indeling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. Verschoven werktijden zijn, vanwege de avondwerkzaamheden, van toepassing. Daarnaast bieden we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder ouderschapsverlof, studiemogelijkheden en een sportvergoeding.


Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Stella van Pelt via (010) 204 5 204. De uiterlijke reactiedatum is 22 oktober 2021.

Wie in dienst treedt bij ons, dient een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) te kunnen overleggen. Ook willen wij je middels een drijfverenonderzoek nog wat beter leren kennen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.